Elektronische identiteitskaart en Kids-ID

Op deze pagina vindt u informatie over de elektronische identiteitskaart en de Kids-ID.

  1. Laatst bijgewerkt op

De Ambassade van België in Kopenhagen geeft enkel elektronische identiteitskaarten af aan de ingeschreven Belgen:


De prijs voor de eID is DKK 160 + eventueel DKK 135 voor een aangetekende verzending. De Belgische eID heeft een geldigheid van 6 jaar (voor aanvragers van 12 jaar tot 18 jaar), 10 jaar (voor aanvragers van 18 jaar tot 75 jaar) of 30 jaar (voor +75-jarigen).

Belgische kinderen onder de twaalf jaar, die in het buitenland wonen, kunnen een Kids-ID verkrijgen bij de Belgische beroepspost waar ze zijn ingeschreven.

De prijs voor de Kids-ID bedraagt DKK 80. Voeg eventueel DKK 135 hier aan toe voor de aangetekende verzending. Een Kids-ID is 3 jaar geldig, zelfs in geval van verhuis (naar een andere beroepspost of naar België).

Gelieve 2 pasfoto’s van een goede kwaliteit op witte achtergrond bij uw aanvraag te voegen.

Identiteitskaarten mogen betaald worden:

  • via overschrijving op de rekening van de Ambassade bij Danske Bank (4001-3121451239). Gelieve uw aanvraag en betaling op dezelfde dag door te sturen.
  • of met Dankort/kredietkaart in lokale munt aan de balie.
     

Verwar de Belgische identiteitskaart niet met een Belgisch paspoort of met de verblijfskaart van uw land van verblijf


Let op het verschil tussen Belgische identiteitskaarten en verblijfsdocumenten, die eventueel door het land van verblijf worden afgeleverd. De geldigheid en het officieel karakter van deze verblijfsdocumenten beperken zich meestal tot het grondgebied van het land van verblijf.

De eID’s en Kids-ID’s zijn geldige identiteits- en reisdocumenten voor de lidstaten van de Europese Unie, alsook enkele buurlanden. Ze kunnen er dus vaak nuttig – zelfs noodzakelijk – zijn om zich ter plaatse te identificeren.

Voor heel wat landen is er een paspoort nodig en volstaat een eID niet.